Nog geen Grand Slam-plek beschikbaar tijdens PDC Super Series

Donderdag gaat het Pro Tour-seizoen van start met de eerste PDC Super Series. Vier dagen op rij worden er Players Championship-toernooien gespeeld in Bolton.

Door de coronapandemie was de PDC vorig jaar genoodzaakt om een aantal keren meerdere Players Championship-toernooien achter elkaar te organiseren. Deze werden onderverdeeld in de Summer Series, Autumn Series en Winter Series. Ditmaal is er gekozen voor de naam Super Series. De eerste reeks toernooien worden van 25 tot en met 28 februari gespeeld, later volgen er nog Super Series in maart (16-19) en april (24-27).

Vorig jaar werd er tijdens deze verschillende series ook een gecombineerde ranking opgemaakt, waarbij de hoogst geplaatste speler een uitnodiging kreeg voor de Grand Slam of Darts. De PDC heeft nog niet besloten of dat dit jaar terugkeert. Een woordvoerder van de PDC wijst erop dat kwalificatiecriteria voor de Grand Slam of Darts nog niet is vastgelegd. Uiteraard tellen de resultaten wel mee voor de Pro Tour- en Players Championship Order of Merit.

Plaats reactie

666

0 reacties