Matthew Edgar heeft dubbel gevoel bij gewijzigde Euro Tour-regels: "Als speler ontevreden, maar als organisator begrijpelijk"

De PDC kondigde onlangs aan dat de kwalificatiecriteria voor toernooien van de European Tour aangepast worden. Dit zorgt voor heel wat ophef onder de spelers.

Het kwalificatieformat voor de PDC European Tour-toernooien verandert in 2024. De grootste verandering is dat nu ook de top-16 van de wereldranglijst zich automatisch plaatst voor een evenement.

Echter zal ook de top-16 van de PDC Order of Merit een uitnodiging ontvangen. Zij zullen het toernooi dan wel vanaf de eerste ronde moeten starten. Dit heeft als gevolg dat er minder startplekken te verdienen zijn bij het kwalificatietoernooi voor Tour Card-houders. Dit aantal is teruggebracht van 24 naar slechts tien kwalificatieplekken.

Matthew Edgar, zelf voormalig Tour Card-houder heeft begrip voor de spelers. "Er zijn veel spelers niet tevreden omdat hun kansen nu veel kleiner zijn om de hoofdtabel een Euro Tour te halen. Maar langs de andere kant, toen ik nog een Tour Card had hoorde je spelers vaak klagen dat de PDC hen te weinig beschermde en teveel kansen gaf aan spelers die geen Tour Card hadden."

"Daarom heb ik ook begrip voor een organisatie als de PDC", vervolgt Edgar. "Zij beschermen door deze regel veel meer hun eigen spelers. Spelers zonder Tour Card hebben immers ook nog veel andere kansen om toernooien te spelen, denk maar aan de Modus Super Series, ADC, WDF en de Challenge Tour."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties