Nieuwe kwalificatiecriteria voor de PDC European Tour bekendgemaakt

Het kwalificatieformat voor de PDC European Tour-toernooien verandert in 2024. De grootste verandering is dat nu ook de top-16 van de wereldranglijst zich automatisch plaatst voor een evenement.

Op de PDC European Tour worden in 2024 dertien toernooien gehouden. Deze vinden plaats in België, Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Hongarije, Zwitserland en Tsjechië. Elk evenement heeft een prijzenpot van £175.000 en een deelnemersveld van 48 spelers.

In de afgelopen jaren werd de top-16 van de Pro Tour Order of Merit uitgenodigd voor een Euro Tour-toernooi. Dat blijft zo, en zij zullen ook de top-16 van de plaatsingslijst vormen en het toernooi vanaf de tweede ronde instromen.

Echter zal ook de top-16 van de PDC Order of Merit een uitnodiging ontvangen. Zij zullen het toernooi dan wel vanaf de eerste ronde moeten starten. Dit heeft als gevolg dat er minder startplekken te verdienen zijn bij het kwalificatietoernooi voor Tour Card-houders. Dit aantal is teruggebracht van 24 naar slechts tien kwalificatieplekken.

Verder zijn er nog vier startplekken ingeruimd voor de Host Nation Qualifier. De Scandinavische/Baltistische staten en de Oost-Europese landen hebben ieder ook één kwalificatieplek te verdelen.

De zestien diverse qualifiers en de spelers die zich via de wereldranglijst plaatsen voor de Euro Tour, worden door middel van een random loting aan elkaar geloot voor de eerste ronde van een Euro Tour-toernooi. De winnaar van een eersterondepartij speelt dan vervolgens tegen een speler uit de top-16 van de Pro Tour-ranking.

Deze spelers moeten de wedstrijd echter winnen om het prijzengeld mee te laten voor de diverse rankingen. De PDC heeft voor deze optie gekozen omdat het verschil tussen de top-16 van de PDC Order of Merit en de overige spelers anders te groot kan worden.

Lees meer over:
PDC European Tour

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties