Menzies gaat op jacht naar Tour Card: 'Wordt moeilijk, maar kan je leven helemaal veranderen'

Zondag start in het Engelse Milton Keynes de UK Q-School. Cameron Menzies gaat er op jacht naar een Tour Card.

Menzies was in het verleden al actief op de UK Open en de Grand Slam of Darts, maar veroverde nog nooit een Tour Card. “Hopelijk lukt het me eindelijk dit jaar. Maar het zal bijzonder moeilijk worden, het niveau op Q-School is elk jaar hoger, ook nu weer zijn er bijzonder veel goede spelers ingeschreven. Mijn eerste doel is om de finalefase te halen, nadien zien we wel”, aldus Menzies bij Tungsten Tales.

WDF-WK

De 32-jarige Schot is ook geplaatst voor het WK van de World Darts Federation (WDF), dat zou normaal begin januari gespeeld worden, maar is vanwege de pandemie verplaatst naar begin april. “Indien ik geen Tour Card weet te veroveren ga ik zeker aan dat WK deelnemen. Ook daarnaast zijn er dan voldoende kansen met de Challenge Tour, WDF-toernooien en het nieuwe Amateur Darts Circuit (ADC). Maar laat me duidelijk zijn, mijn prioriteit is om een Tour Card te veroveren, dat kan je leven helemaal veranderen.”

Menzies is de levenspartner van Fallon Sherrock en ging haar ook aanmoedigen op het PDC-WK. “Ik was veel nerveuzer dan als ik zelf moet spelen. Het WK liep voor haar uit op een teleurstelling, maar ze mag best tevreden zijn over wat ze vorig jaar gepresteerd heeft. Ze is bovendien nog jong, en als ze erin slaagt om een Tour Card te veroveren kan ze nog veel beter worden door wekelijks tegen de beste darters ter wereld te spelen.”

Moeilijke keuze tussen Wright en Smith

Met Peter Wright werd er een landgenoot van Menzies wereldkampioen. “Het was voor mij een moeilijke keuze in de finale. Uiteraard hoopte ik voor Schotland dat Wright zou winnen, maar anderzijds gunde ik het Michael Smith ook enorm hard. Hij was het hele toernooi lang veruit de beste speler, ik ben er zeker van dat hij snel een major zal winnen en dan is hij helemaal vertrokken voor nog meer succes.”

Lees meer over:
PDC Cameron Menzies Q-School

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties