POLL: Wie is de beste darter van het seizoen 2021/22?

Het seizoen 2021/22 zit erop. Maar wie was de beste speler van het afgelopen dartsjaar? Wij zijn benieuwd wie onze bezoekers verkiezen tot 'Darter van het Jaar 2021/22'.

Voor deze eretitel hebben wij drie spelers genomineerd. Stemmen kan tot en met maandag 10 januari 23:59 uur. Dan is bekend wie via deze website is verkozen tot beste speler van het afgelopen seizoen. Dit zijn onze genomineerden...

Gerwyn Price

Na het winnen van de wereldtitel aan het begin van 2021, werd Gerwyn Price prompt de nummer één van de wereld. The Iceman haalde vervolgens bij bijna alle televisietoernooien minimaal de kwartfinale.

De Welshman won in 2021 de Grand Slam of Darts, terwijl hij met een tweede plaats nipt naast de eindzege greep op de World Grand Prix. Op de Masters, UK Open en World Cup of Darts strandde Price telkens bij de laatste vier. Op het afgelopen wereldkampioenschap, waar hij dus de titelverdediger was, werd Price na een thriller in de kwartfinales uitgeschakeld door Michael Smith.

Peter Wright

Aangezien het een verkiezing betreft over het seizoen 2021/22, telt ook de recent veroverde wereldtitel mee in de nominatie van Peter Wright. Maar de Sid Waddell Trophy was niet het enige zilverwerk dat werd binnengehaald door Snakebite.

De Schot zegevierde namelijk ook tijdens de World Matchplay, World Cup of Darts (met John Henderson) en de Players Championship Finals. Tevens stond Wright in de finale van de Grand Slam of Darts, die hij verloor van Price.

Jonny Clayton

Het jaar 2021 was het jaar dat Jonny Clayton zich definitief bij de wereldtop schaarde. Zijn sensationele seizoen begon met de titel op de Masters, waarmee hij het laatste ticket voor de Premier League Darts verdiende.

Dat toernooi wist The Ferret echter ook te winnen. In het najaar toonde de Welshman zich tevens de beste op de World Series of Darts Finals en de World Grand Prix. Clayton was door zijn successen één van de grote favorieten voor de wereldtitel op het WK Darts, maar werd bij de laatste seizoen na een kraker uitgeschakeld door Michael Smith. De kers op de taart ontbreekt dus op het geweldige seizoen van Clayton.

Poll

Wie is de beste darter van het seizoen 2021/22?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties