Messcherpe Searle kegelt De Zwaan uit WK Darts

Het WK Darts zit er voor Jeffrey de Zwaan al na de tweede ronde op. The Black Cobra leed een pijnlijke 3-0 nederlaag tegen een messcherpe Ryan Searle.

Scorend was De Zwaan de betere, alleen op de dubbels liet de Leidschendammer het liggen. Bovendien pakte Searle ook gewoon nagenoeg alle kansen die hem geboden werden.

In de allereerste leg ging het al mis voor De Zwaan, die zes pijlen miste om op voorsprong te komen. Searle deelde gelijk een dreun uit met een 120 finish. De Zwaan kwam terug in de set met een 13-darter voor een rebreak, maar Searle pakte toch de set met een 15-darter.

Een tweede tik werd uitgedeeld in de tweede set. De Zwaan stond 47 te wachten om voor de 2-2 te gooien, maar vervolgens was het Searle die een 130 finish gooide om ook de tweede set naar zich toe te trekken.

In de derde set kwam de Nederlander al snel op een 0-2 achterstand, al bleef De Zwaan nog even in de wedstrijd na een knappe 12-darter. Een leg later viel het doek alsnog voor The Black Cobra na een 11-darter van Searle. De Engelsman treft Ian White of Kim Huybrechts in de derde ronde.

Speelschema PDC WK Darts 2021

Zondag 20 december

Middagsessie

Derk Telnekes (87.15) 2-3 (87.33) Nick Kenny (R1, 3-2, 0-3, 3-2, 0-3, 0-3)

Jason Lowe (86.72) 3-1 (80.56) Dmitriy Gorbunov (R1, 3-0, 3-1, 2-3, 3-2)

Maik Kuivenhoven (81.00) 0-3 (87.69) Matthew Edgar (R1, 0-3, 1-3, 0-3)

Vincent van der Voort (95.49) 3-2 (93.76) Ron Meulenkamp (R2, 1-3, 1-3, 3-1, 3-0, 3-2)