Meulenkamp verslaat Ashton op WK Darts en krijgt herkansing tegen Smith

In navolging van Chris Landman heeft ook Ron Meulenkamp zijn eerste ronde gewonnen op het WK Darts. Donderdagavond werd Lisa Ashton eenvoudig met 3-0 in sets opzij gezet.

Het was de derde keer dat Ashton mee mocht doen in Alexandra Palace. Bij haar twee voorgaande deelnames speelde ze niet onverdienstelijk en wist ze in beide gevallen (1-3 tegen Jan Dekker en 2-3 tegen Adam Hunt) een nederlaag zonder setwinst te voorkomen. Tegen Meulenkamp speelde de viervoudig dameswereldkampioene te matig om The Bomb serieus tegenstand te bieden.

Enkel in de eerste set bleef Ashton enigszins in de buurt. Ze kreeg zelfs vijf pijlen op een 2-1 voorsprong in die set, maar na die missers kwam The Lancashire Rose nauwelijks nog in het spelbeeld voor. Meulenkamp trok de eerste set met 3-1 naar zich toe en stond vervolgens geen leg af in de tweede set na onder meer een 12-darter.

In de derde set moest Meulenkamp nog wel een leg afstaan, maar een 3-0 overwinning kwam geen moment in gevaar. Met een 97 finish maakte de Flevolander het af, waardoor hij in de tweede ronde tegenover Michael Smith staat. En dat is niet voor het eerst op het WK Darts, want drie jaar geleden verloor hij in de tweede ronde met 3-1 in sets van Bullyboy.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties