Michael Smith zwoegend een ronde verder op het WK Darts

Michael Smith heeft zich met heel veel moeite geplaatst voor de achtste finales op het WK Darts. Hij versloeg Madars Razars met 4-1 in sets, maar het ging zeker niet gemakkelijk.

Een groot gedeelte van de wedstrijd wierp Smith een gemiddelde van rond de negentig, liefst tien punten lager dan in zijn vorige partij tegen Kevin Doets, die ook al moeizaam werd gewonnen (3-2).

Vooral in de vierde set ontsnapte Smith aan grote problemen. Nadat 'Bullyboy' een 0-1 achterstand had goedgemaakt, kreeg Razma meerdere kansen om er 2-2 van te maken. De Let kwam 2-0 voor in de vierde set, maar liet in de vierde leg van die set twee kansen op tops liggen om voor de gelijkmaker aan te tekenen. Uiteindelijk profiteerde Smith met een 15-darter en een 46 check-out, en bracht hij de stand op 3-1.

Pas in de vijfde set liet Smith pas echt zijn klasse zien. Met een 11-darter maakte hij 1-1, alvorens Smith zijn opponent wist te breaken met een 80 finish. Vervolgens sloot de regerend wereldkampioen af met een 13-darter. De Engelsman gaat het in de vierde ronde opnemen tegen de winnaar uit het duel tussen Chris Dobey en Ross Smith.