Mitchell is Tour Card kwijt: "Bespreken met mijn familie wat de toekomst brengt"

Scott Mitchell veroverde begin 2021 zijn PDC Tour Card. Maar de voormalige BDO-wereldkampioen is die na afloop van het komende WK opnieuw kwijt.

Mitchell staat momenteel 71e op de wereldranglijst en is niet geplaatst voor het WK. Enkel de top-64 is zeker van zijn Tour Card. "Ik speelde niet veel anders dan vorig jaar. Ik stond toen in de top-50, maar mijn gemiddelde daalde dit jaar van 93 naar 92 - het is niet veel, maar ik ben teleurgesteld", zegt Mitchell tegenover BBC.

Wil Mitchell zijn Tour Card terug, dan moet hij begin volgend jaar langs Q-Qchool. "Ik zou graag teruggaan en die Tour Card opnieuw binnenhalen, want zelfs de topspelers hadden het de eerste twee jaar niet altijd makkelijk op de Pro Tour. "Er zijn er zelfs voor wie het vier of vijf jaar geduurd heeft voordat ze vaste klanten werden op de majors."

Toekomst bespreken met familie

Mitchell werkt naast het darten ook nog steeds voltijds op zijn eigen boerderij. "Darts is een veredelde hobby voor mij. Maar misschien is het tijd dat ik wat meer de focus op het darten leg, ik weet het niet, maar ik heb van elke seconde van de Pro Tour genoten en het zijn twee geweldige jaren van mijn leven geweest. Ik heb opties, maar ik moet afwegen wat het beste is voor mij en wat het beste is voor de boerderij. Ik ben niet zo goed in het zeggen wat het beste is, maar mijn familie kent me heel goed en weet wat bij me past."

Lees meer over:
PDC Scott Mitchell

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties