Mitchell krabbelt stilaan overeind na vroege WK-exit: 'Nooit eerder zo ontgoocheld geweest'

Scott Mitchell debuteerde eind vorig jaar op het PDC-WK. Het werd echter een grote ontgoocheling voor de voormalige BDO-wereldkampioen.

Mitchell ging meteen in de openingsronde met 3-0 onderuit tegen Chris Landman. “Ik kan nog steeds niet begrijpen hoe ik zo slecht kon spelen. Vooral mijn dubbels waren echt een nachtmerrie. Ik heb het hele jaar goed gepresteerd op de Pro Tour en gooide regelmatig hoge gemiddeldes, om dan bij je debuut op het PDC-WK zo slecht te spelen is echt vervelend. Ik ben nooit eerder zo ontgoocheld geweest dan na deze wedstrijd”, aldus Mitchell tegenover Tungsten Tales.

Toch wil de 51-jarige Engelsman niet bij de pakken blijven zitten. “Na het WK heb ik een maand lang geen darts aangeraakt, maar sinds kort ben ik opnieuw hard aan het trainen. Ik wil klaar zijn voor een nieuw jaar op de Pro Tour en ben vastbesloten om me opnieuw te plaatsen voor het WK. Ik heb nog iets recht te zetten in Alexandra Palace.

WDF-WK

'Scotty Dog' werd in 2015 wereldkampioen bij de BDO door in de finale Martin Adams met 7-6 te verslaan. “Ik volg de andere bond, al is het nu de WDF (World Darts Federation) die de rol heeft overgenomen, nog steeds van dichtbij. Zo verrichtte ik begin december nog de loting voor hun WK. Inmiddels is dat verplaatst naar begin april en dat vond ik wel een verstandige keuze. De situatie was eind december omwille van de pandemie immers heel onzeker en dat had duidelijk zijn invloed op de ticketverkoop. Ik hoop alvast dat het WDF-WK een groot succes wordt”, besluit Mitchell.

Lees meer over:
PDC Scott Mitchell

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties