Van Duijvenbode liet pijlen tijdelijk links liggen na uitschakeling op WK Darts: 'Vond het lastig om mezelf te motiveren'

Dirk van Duijvenbode maakt vrijdagavond zijn debuut op de Masters, het toernooi met 24 van de beste darters ter wereld. Het wordt voor Aubergenius zijn eerste wedstrijd in een maand tijd.

Zijn laatste wedstrijd speelde Van Duijvenbode eind december op het WK Darts. De Westlander verloor in Alexandra Palace bij de laatste zestien kansloos van Gerwyn Price (4-0 in sets). Na die nederlaag besloot Van Duijvenbode even geen dartpijl meer aan te raken.

''Ik heb mijn pijlen bewust even helemaal links laten liggen, omdat ik het lastig vond om mezelf echt te motiveren. In de tussentijd heb ik me vooral op mijn werk gericht en speelde ik veel Call of Duty. Na een week of twee ben ik weer gaan gooien. Ik ben nog niet in geweldige vorm, maar dat komt wel. Ik zie The Masters vooral als opwarmingstoernooi voor de rest van het jaar'', zegt hij in gesprek met AD Westland.

Van Duijvenbode keek met gemengde gevoelens terug op het WK Darts, waar hij in zijn eerste twee wedstrijden nipt wist te winnen van Boris Koltsov en Ross Smith. ''Slecht gespeeld, goed resultaat'', zo vatte Van Duijvenbode zijn deelname samen. ''Over mijn spel tijdens het toernooi was ik echt niet tevreden. Ik weet dat ik veel beter kan dan ik heb laten zien. Maar als je met zulk spel alsnog de laatste zestien bereikt, mag je niet klagen.”

De voormalig World Grand Prix-finalist staat momenteel op de vijftiende plek op de wereldranglijst. Een plek in de top-10 lijkt het volgende logische doel, maar Van Duijvenbode durft nog niet verder omhoog te kijken.

''Ik heb dusdanig veel prijzengeld te verdedigen, dat ik er rekening mee houd dat ik zal gaan zakken op de wereldranglijst. Ik hoop gewoon dat ik in de top 20 blijf. Omhoog kijken doe ik op dit moment niet, daarvoor zou ik meerdere toernooien moeten winnen. Dat is niet realistisch, al weet je het natuurlijk nooit. Eerst maar eens mezelf laten zien op The Masters.”

Van Duijvenbode speelt vrijdagavond in de eerste ronde van de Masters tegen Simon Whitlock. De winnaar van die partij treft wereldkampioen Peter Wright bij de laatste zestien.

Lees meer over:
PDC Dirk van Duijvenbode Masters

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties