Van Duijvenbode zat met zijn hoofd niet bij de wedstrijd tegen Price: 'Werd de hele dag overladen met negativiteit'

Dirk van Duijvenbode is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales van het PDC-WK. 'Aubergenius' ging in de vierde ronde met 4-1 onderuit tegen Gerwyn Price.

Van Duijvenbode won nog wel de openingsset, maar verloor nadien twaalf legs op rij. “Maar dit heeft niets met een offday te maken, wel met al het gedoe rondom deze wedstrijd. Sinds Michael van Gerwen en Vincent van der Voort een positieve covid-test hebben afgelegd word ik overstelpt met vragen. De hele dag lang werd ik overladen met negativiteit en was het bovendien bang afwachten welk resultaat mijn covid-test zou geven. Probeer je dan maar eens op een normale manier voor te bereiden op deze wedstrijd, dat was schier onmogelijk”, aldus de 29-jarige Nederlander bij RTL 7.

Constant aan het nadenken

“Ik was tijdens de wedstrijd constant aan het nadenken”, vervolgt Van Duijvenbode. “Nochtans lagen er kansen, want Price begon ook absoluut niet goed aan de wedstrijd. Nadien begon hij inderdaad beter te spelen, maar dat was vooral omdat ik echt niets meer gooide. Ik kwam geen moment in mijn normale ritme. Ik heb mijn uiterste best gedaan om toch nog iets van deze wedstrijd te maken, maar het zat er gewoon niet in.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties