Anderson heeft duidelijke mening: 'Eigenlijk zou de PDC dit WK gewoon moeten stopzetten'

Gary Anderson heeft zich met bijzonder veel moeite geplaatst voor de vierde ronde van het PDC-WK. 'The Flying Scotsman' kwam terug van een 3-0 achterstand tegen Ian White en mag het nu opnemen tegen Rob Cross.

Anderson schoot pas bij een 3-0 achterstand wakker. “Ik speelde bijzonder slecht, maar zelfs die eerste drie sets speelde Ian ook niet geweldig. Bij elke set die ik won groeide het geloof dat ik alsnog kon winnen en toen het 3-3 werd wist ik gewoon dat ik deze wedstrijd naar mij ging toetrekken”, aldus Anderson.

Vertrouwen in nieuwe pijlen

De Schot gooit sinds kort met nieuwe pijlen. “Op training gaat het geweldig, maar tijdens wedstrijden haal ik nog niet het gewenste niveau. Toch grijp ik niet terug naar mijn oude pijlen, met deze heb ik gewoon veel meer vertrouwen.”

Bij de laatste zestien neemt de 51-jarige Schot het donderdagavond op tegen Rob Cross. “Het zal veel beter moeten om enige kans te maken tegen hem. Hij maakte dit toernooi al indruk, maar in het verleden heb ik vaak van hem gewonnen.”

Loterij

Met Dave Chisnall moest er woensdag al een derde speler (na Michael van Gerwen en Vincent van der Voort) met een covid-besmetting uit het toernooi stappen. “Eigenlijk zou de PDC dit toernooi moeten stopzetten. Het is gewoon niet eerlijk dat er nu spelers door een covid-besmetting veel geld mislopen, daar dragen ze nog maanden de gevolgen van op de wereldranglijst. Bovendien is het een beetje een loterij geworden of je al dan niet positief test”, besluit Anderson.

Lees meer over:
PDC Gary Anderson WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties