Rydz vindt klinkende zege op Aspinall enigszins geflatteerd: 'Eerste twee sets hadden ook andere kant kunnen opgaan'

Callan Rydz drong woensdag door tot de laatste zestien op het WK Darts door in de derde ronde zeer overtuigend af te rekenen met Nathan Aspinall.

Rydz beleefde dit seizoen zijn definitieve doorbraak met onder meer twee rankingtitels op de PDC Pro Tour. Ook tijdens het WK Darts toonde The Riot al zijn topvorm, want tegen Yuki Yamada (3-0) en Brendan Dolan (3-0) stond hij ook geen set af.

''Vooraf had ik getekend voor zo'n overwinning tegen zo'n topdarter'', reageerde Rydz na afloop tegen de aanwezige pers.

Toch vond de Engelsman de zege enigszins geflatteerd. ''De eerste twee sets hadden ook de andere kant op kunnen gaan. Na de tweede pauze zat ik wel beter in de wedstrijd.''

Met een duel tegen Alan Soutar voor de boeg, lonkt voor Rydz nu een plek in de kwartfinale. ''Maar ik zie mezelf niet als een serieuze kanshebber op de wereldtitel. Ik bekijk het wedstrijd voor wedstrijd. Als ik in de finale sta op 3 januari, zou ik daar ontzettend blij mee zijn.''

Lees meer over:
PDC WK Darts Callan Rydz

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties