Smith heeft geen schrik van Price: 'We starten met gelijke wapens'

Michael Smith heeft zich na een echte thriller geplaatst voor de kwartfinales van het PDC-WK. 'Bullyboy' versloeg in de vierde ronde Jonny Clayton met 4-3.

Smith won de beslissende set met 6-4 in legs. “Ik ben zowel mentaal als fyiek totaal uitgeput na deze wedstrijd, dit was zo enorm slopend. Maar uiteraard ben ik heel tevreden met deze overwinning. Jonny was de beste speler dit jaar en dan is het geweldig om hier op het WK van hem te kunnen winnen. Bovendien werd de wedstrijd in een bijzonder goede sfeer gespeeld, er heerste veel respect tussen ons”, aldus de 31-jarige Engelsman.

In de kwartfinales mag Smith het opnemen tegen regerend wereldkampioen Gerwyn Price. “Ik heb zeker geen schrik van hem, we starten met gelijke wapens. Als ik opnieuw mijn niveau haal dat ik vanavond toonde heb ik een goede kans om van hem te winnen.”

Premier League

Smith werd dit jaar niet uitgenodigd voor de Premier League. “Ik sta nu in de kwartfinales van het WK, maar aan een uitnodiging voor de Premier League van volgend jaar denk ik nog niet. Op dit moment telt enkel het WK, nadien zien we wel of ik al dan niet uitgenodigd word.”

Lees meer over:
PDC Michael Smith WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties