Van den Bergh mikt op nieuwe major-titel in 2022: 'Bewijzen dat World Matchplay in 2020 geen toevalstreffer was'

Voor Dimitri van den Bergh was het einde van 2021 er één van twee uitersten. Allereerst was er begin december de vreugde vanwege de geboorte van zijn dochtertje Oonah. Later die maand moest The Dreammaker echter een teleurstelling slikken toen hij in de tweede ronde van het WK Darts verloor.

De Belg moest in de tweede ronde zijn meerdere erkennen in Florian Hempel. Van den Bergh speelde met een gemiddelde van 101.78 een prima wedstrijd, maar zag zijn Duitse opponent schitteren op de finishes.

"Het was een grote teleurstelling, omdat ik verloor maar wel goed speelde", blikt Van den Bergh terug in gesprek met Sporza. "Maar de tegenstander gaf me geen kans om in de wedstrijd te komen met zijn klinische dubbels, dat is zijn verdienste."

Het kwart waar Van den Bergh in zat, zorgde uiteindelijk voor de meeste verrassingen op het WK Darts. Zo haalden onder meer Martijn Kleermaker, Raymond Smith en Mervyn King de laatste zestien. Het kwart werd gewonnen door James Wade, die King bij de laatste acht uitschakelde.

''Ik heb me wel geërgerd, toen ik zag dat andere spelers wel ver raakten, maar niet in de buurt kwamen van het niveau dat ik haalde'', erkent The Dreammaker. ''Dat was lastig om te zien, maar ik heb het ondertussen een plaats kunnen geven."

Ondanks de vroege uitschakeling op het WK Darts behield Van den Bergh zijn positie in de top-10 van de wereldranglijst. De tweevoudig jeugdwereldkampioen begint als nummer negen van de wereld aan het nieuwe seizoen, dat vrijdagavond van start gaat met de Masters.

De 27-jarige Belg neemt het op tegen Ian White in de eerste ronde van de Masters. Beide spelers wonnen nog nooit een wedstrijd op dit toernooi.

"Vorig jaar mocht ik debuteren op de Masters, maar toen ging ik er meteen uit in ronde één. Maar ik koester nooit revanchegevoelens. Ik heb zin om eraan te beginnen en hopelijk is dat meteen met een goede prestatie."

"Ik hoop dit jaar opnieuw veel bij te leren. Als vader sta ik nu ook anders in het leven. Het besef dat ik door mijn job ook een deel van de opvoeding van mijn kind zal moeten missen... Dat wordt wennen."

Wat de doelstelling voor Van den Bergh in 2022 is? "Ik hoop dat ik opnieuw een stap kan zetten op de wereldranking. Ik sta nu negende, als ik op het einde van het jaar achtste sta, ben ik tevreden. Natuurlijk wil ik ook opnieuw een major winnen, dan kan ik bewijzen dat mijn zege op de World Matchplay in 2020 geen toevalstreffer was."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties