Nathan Aspinall plaagt Luke Littler na negendarter: "Je wint gewoon de leg die je zelf mocht beginnen"

Luke Littler zorgde afgelopen week voor sensatie op de Bahrain Darts Masters. Niet alleen won hij het toernooi, hij gooide ook nog een negendarter.

Littler, die gisteren zijn 17e verjaardag vierde, gooide die negendarter in de eerste leg van zijn kwartfinale tegen Nathan Aspinall. "Nathan zei tegen me nadat ik die negendarter had gegooid: 'Je wint gewoon de leg die je zelfs mocht beginnen!'. Ik kon die plaagstoot best waarderen en zei: 'Dat weet ik zelf ook wel'. Nathan en ik kunnen het bijzonder goed met elkaar vinden", lacht Littler.

In de finale was Littler met 8-5 te sterk voor Michael van Gerwen. "Iedereen zegt dat hij een nieuweling is, maar iedereen weet waartoe hij in staat is", zei de Nederlander. "Het publiek, de media, iedereen wil hem groter maken. Maar hij is al een goede speler."

"Ik weet dat iedereen hem wil pushen, maar laat hem groeien. Laat hem zijn dingen doen. Push hem niet te veel. Geef hem zijn tijd en alles komt vanzelf. Geen probleem."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties