Nederlanders verantwoordelijk voor hoogste gemiddeldes op EK Darts

Gian van Veen heeft afgelopen week tijdens het EK Darts het hoogste gemiddelde gegooid van het toernooi. 'GVV The Giant' wierp in zijn eerste ronde tegen Damon Heta (6-1 winst) een gemiddelde van liefst 107.34 per beurt.

Dat gemiddelde leverde Van Veen ook meteen een record op. Het moyenne van de Nederlander was het hoogste gemiddelde van een debutant ooit op het EK Darts. Van Veen nam het record over van Phil Taylor, dat sinds 2008 op 105.98.

Ook het tweede hoogste gemiddelde van het toernooi staat op naam van een Nederlander. Danny Noppert won in de eerste ronde met 6-0 van Andrew Gilding dankzij een gemiddelde van 106.09.

Achter de twee Nederlanders volgt Madars Razma met een gemiddelde van 104.92. Dat gemiddelde van de Let was overigens niet genoeg voor een overwinning, want hij verloor die partij van Michael van Gerwen. Ricardo Pietreczko (104.28) en Michael van Gerwen (104.12) maken de top vijf compleet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties