Nederlandse topdarters tekenen drie jaar bij TOTO Dart Kings

Vijf Nederlandse topdarters maken per ingang van de Premier League in Sheffield aanstaande donderdag deel uit van een nieuw team. Initiatiefnemer Chris Woerts heeft Raymond van Barneveld, Dirk van Duijvenbode, Michael van Gerwen, Danny Noppert en Vincent van der Voort samengebracht. Zij tekenen een contract voor drie jaar bij TOTO Dart Kings, dat met wedkantoor TOTO een naamgevende hoofdsponsor heeft gevonden.

Michael van Gerwen is strijdvaardig en hoopt dat de samenwerking hem aanspoort om snel weer de nummer-één-positie op de wereldranglijst te heroveren. “Het afgelopen jaar ben ik mijn nummer 1-positie op de wereldranglijst kwijtgeraakt. Deze wil ik dolgraag terugveroveren. Door samen in één team te stappen waarin veel ervaring en talent zit, denk ik dat we allemaal beter kunnen gaan presteren. En ik weer terug kan komen daar waar ik hoor: op plek 1.”

Raymond van Barneveld haalt nieuwe inspiratie op uit deze nieuwe stap in zijn carrière. “Het is voor mij altijd een droom geweest om in een team te spelen. Dit is nu mogelijk met TOTO Dart Kings, met daarin allemaal jongens die strijden voor de prijzen. Dat geeft mij inspiratie om dit ook weer te doen. Ik hoop met mijn ervaring ook een steentje bij te dragen aan het team. Trots dat ik hier onderdeel van mag zijn.”

Chris Woerts, sportmarketeer en oprichter van TOTO Dart Kings, is trots dat het is gelukt om de Nederlandse topdarters samen te brengen in één team. “Van idee naar realisatie. Wat in het schaatsen kan met individuele sporters in een team, moet ook lukken in het darts. Daar ben ik altijd van overtuigd geweest. Dart Kings gaat een nieuwe dimensie geven aan het darten in Nederland. Jason Thame, de manager van Michael van Gerwen, was direct enthousiast. En ook de andere darters vonden het een uniek initiatief. Daarmee was het team geboren. Het enthousiasme sloeg over op TOTO en ik ben dan ook trots dat TOTO de naamgever van het team wil zijn de komende drie jaar.”

Arno de Jong, Chief Marketing Officer van Nederlandse Loterij, waar TOTO onderdeel van is: “Als partner van de Nederlandse Darts Bond en hoofdsponsor van de TOTO Dutch Open Darts is het hoofdsponsorschap van dit koninklijke ensemble de next step voor TOTO. Daarmee bouwen wij onze support van het Nederlandse darts verder uit, een van de populairste sporten onder TOTO-spelers. Komende donderdag in Sheffield staat TOTO Dart Kings met Michael van Gerwen voor het eerst op het podium.”

TOTO Dart Kings

TOTO Dart Kings bestaat uit Raymond van Barneveld, Dirk van Duijvenbode, Michael van Gerwen, Danny Noppert en Vincent van der Voort. De komende drie jaar komen zij onder deze teamnaam uit tijdens alle toernooien op de dartskalender.

Op de mouw van hun wedstrijdshirts prijkt voortaan het TOTO-logo in de vorm van een flight. Het team is te volgen via de website totodartkings.nl en hun kanalen op social media.

Naast initiatiefnemer Chris Woerts, maken ook Jaco van Bodegom (operationeel manager) en Pieter Verbeek (mediamanager) deel uit van het team. Van Bodegom heeft een lange staat van dienst in het darten, onder andere als oud-manager van Raymond van Barneveld. Verbeek volgt het darten op de voet voor de website dartsnieuws.com.

Nederlandse topdarters tekenen drie jaar bij TOTO Dart Kings

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties