Nicholson doet bekentenis over memorabel moment: 'Ik zwaaide Taylor wel degelijk uit'

Ruim een decennia geleden was er een flinke rivaliteit tussen Phil Taylor en Paul Nicholson. Laatstgenoemed had op een gegeven moment het idee dat The Power een hekel aan hem had.

De hoogtijdagen van Taylor waren van 2009 tot en met 2011. Bijna niemand kon hem verslaan, maar Nicholson bleek een uitzondering. The Asset wist Taylor in 2011 liefst tweemaal te kloppen op een major-toernooi.

Met name zijn overwinning op Taylor tijdens de UK Open was een memorabele. Na afloop zwaaide hij de 16-voudig wereldkampioen smalend uit op het podium, al ontkende hij in eerste instantie dat het gebaar gericht was aan zijn rivaal. Tegenover The Darts Show heeft hij nu toegegeven dat de beweging toch daadwerkelijk in de richting van Taylor was.

''Ik had drie pijlen op dubbel 8 om de wedstrijd te winnen en ik wist dat ik de dubbel ging raken. Ik dacht na wat te doen om er een momentje van te maken, want dat is wat sporters doen. Kijk maar naar sporters als Cristiano Ronaldo en Tiger Woods, ook zij hebben hun momentjes, en dit was mijn moment'', zo begon Nicholson zijn verhaal.

De voormalig major-winnaar bekende vervolgens dat hij tegen Dave Clark (van Sky Sports, red.) loog over het gebaar. ''Ik heb hem wel degelijk uitgezwaaid. Ik wilde dat het om mij draaide. Ik zwaaide hem uit en daarna gaf ik iemand in het publiek een high five. Vervolgens schudde ik hem z'n hand, hij had een hekel aan mij. Ik dacht; 'je kan me nog zoveel haten, maar ik ben degene die in de kwartfinales staat'. Of ik extra gemotiveerd was omdat ik haat bij hem voelde? Nee. Maar wilde ik hem dolgraag verslaan? Ja zeker. Veel spelers waren bang in zijn nabijheid. Ik probeerde er met volle overtuiging voor te gaan'', aldus Nicholson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties