Nicholson gelooft in kansen van Wade op World Matchplay: "Hij speelt weer zoals in zijn beste dagen"

Zaterdag gaat in Blackpool de World Matchplay van start. James Wade neemt het in de openingsronde op tegen Chris Dobey.

"Op dit moment hebben veel mensen het over James Wade", zegt Paul Nicholson, zelf voormalig deelnemer aan de World Matchplay, tegenover Sportinglife. "Hij speelde briljant op de European Darts Matchplay en ondanks dat hij in de halve finale verloor van Luke Humphries, had hij een gemiddelde van 109 en gooide tien 180ers. Dat was heel indrukwekkend."

Nicholson gelooft dan ook in de kansen van Wade op de World Matchplay. "Ik zei tijdens het commentaar dat hij een ander niveau van frisheid liet zien en dat zijn darts weer overeind stonden zoals in zijn jongere dagen. Daarom scoorde hij meer dan in recentere tijden. En als hij dat scorend vermogen terug heeft, heeft iedereen een probleem."

Klik hier om je eigen team te maken voor het World Matchplay Spel, minimaal 700 Euro aan prijzen!

Voordeel

En Nicholson ziet nog een voordeel voor Wade. "Hij houdt ook van Blackpool. Zijn vrouw komt uit Blackpool, hij is duidelijk bekender met de stad dan wie dan ook en iedereen in zijn buurt denkt misschien dat de oude Wade terug is. Het zal hem alleen maar motiveren om ver te geraken in dit toernooi."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties