Nicholson gelooft in winstkansen Van Duijvenbode op World Grand Prix: 'Die nederlaag tegen Price heeft hem nog meer op scherp gezet

Maandag gaat in Leicester de World Grand Prix van start. Voormalig majorwinnaar Paul Nicholson, die tegenwoordig actief is als commentator, pikt er twee outsiders uit voor de titel.

Nicholson begint met Adrian Lewis, in 2010 nog verliezend finalist op de World Grand Prix en inmiddels afgezakt naar de 35e plaats op de wereldranglijst. "Adrian staat 125/1 bij de bookmakers. Als je dat vergelijkt met iemand als Gary Anderson die 50/1 staat, dan weet ik wel wie ik zou kiezen. Ik heb Adrian de laatste tijd veel gesproken en volgens mij is hij op zoek naar iets. Misschien een nieuwe versie van zichzelf, een nieuwe motivatie. Maar wat ik ondertussen zie is iemand die nog steeds zeer getalenteerd is en de laatste weken ook opnieuw goed aan het spelen is", zegt Nicholson.

Lewis treft in de openingsronde José de Sousa. "Is De Sousa een slechte loting voor hem? Daar ben ik niet zeker van, ik denk dat er meer druk op José ligt dan op Lewis."

Van Duijvenbode

Als tweede outsider noemt Nicholson iemand die je misschien niet zou verwachten. "Dirk van Duijvenbode! Als je hem de laatste tijd ziet spelen is hij inderdaad geen outsider, maar bij de bookmakers staat hij nog steeds slechts aan 28/1. Ik denk dat we een nieuwe, verbeterde Aubergenius zien. Net als Danny Noppert, denk ik dat hij beter uitgerust is dan ooit en dat het verdedigen van een groot deel van het prijzengeld van twee jaar geleden hem er niet van zal weerhouden het nog beter te doen."

Van Duijvenbode treft in de openingsronde met Jonny Clayton ook een topper van formaat. "Het feit dat hij onlangs in een grote finale in Amsterdam opnieuw verloor van Gerwyn Price zal hem nog meer stimuleren. Dat betekent slecht nieuws voor de mensen in dit deel van de loting, waaronder Clayton", besluit Nicholson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties