Nicholson gooide uit woede zijn pijlen weg na pijnlijke nederlaag: 'Één pijl raakte een cameraman'

De finale van de World Cup of Darts 2012 is nog altijd één van de meest legendarische finales ooit bij de PDC. Na een allesbeslissende leg pakten Phil Taylor en Adrian Lewis ten koste van Simon Whitlock en Paul Nicholson de titel tijdens het landentoernooi.

In een podcast van The Darts Show blikt Nicholson terug op die verloren finale, en onthulde hij het verhaal achter zijn overwinning op Lewis in de singles.

''Adrian zat mij het gehele toernooi al te jennen, zelfs toen we niet tegen elkaar speelden. Voordat we elkaar troffen in de singles (van de finale, red.), was hij achter de schermen weer bezig. Ik dacht dat er maar één manier was om hem het zwijgen op te leggen en dat was hem verslaan'', vertelt Nicholson.

Dat lukte, maar na vijf duels was de stand in evenwicht. Australië had namelijk de koppelwedstrijd gewonnen, wat twee punten opleverde en de stand op 3-3 bracht. Een allesbeslissende leg moest bepalen welk land er met de eindzege vandoor ging. Na een thriller ging de titel naar Engeland, nadat Whitlock en Nicholson gezamenlijk vier matchdarts hadden gemist. De vreugde was groot bij met name Lewis, terwijl de frustraties de overhand namen bij Nicholson.

''Ik gooide uit woede mijn pijlen weg op het podium nadat we de finale hadden verloren. Één van die pijlen ketste af en raakte per ongeluk een cameraman'', zo onthulde The Asset.

Lees meer over:
PDC Paul Nicholson

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties