Nicholson over US Darts Masters: "Verhuizen naar Madison Square is een gouden zet gebleken"

Vorige week werd de US Darts Masters gewonnen door Michael van Gerwen. Paul Nicholson, zelf voormalig profspeler, blikt terug op dit toernooi van de World Series of Darts.

Paul Nicholson hoopt dat de dartssport aan populariteit groeit in Noord-Amerika. "John Part is de meest succesvolle Noord-Amerikaanse darter, maar als hij daar op straat rondloopt zal vrijwel niemand hem herkennen."

"Ikzelf en vele anderen zijn met name in de Verenigde Staten door de grensbewaking gekomen en de manier waarop we worden aangekeken als we zeggen dat we professionele dartspelers zijn, is vernederend. De alomtegenwoordige zin 'Kun je daar je brood mee verdienen?' doet mijn bloed elke keer koken."

"Mensen nemen het echter veel serieuzer dan ooit en het zijn niet de spelers die de meest significante veranderingen maken, het zijn de organisatoren", vervolgt Nicholson. "Het Championship Darts Circuit (CDC) besloot dat het volgen van een succesvoller model zoals Azië en Oceanië de mogelijkheden voor talent om uit te blinken zou vergroten, en met hulp van de PDC geven ze dat talent nu alle kansen."

Nochtans draaien de Amerikanen al lange tijd mee in de PDC. "Denk eens terug aan de begindagen van de PDC. Larry Butler won de allereerste World Matchplay. Amerikanen deden mee aan alle wereldkampioenschappen. Namen als Jim Watkins, Gary Mawson, Gerald Verrier, Jerry Umberger, Sean Downs en Steve Brown vertegenwoordigden de 'Stars and Stripes' en wat Canada betreft, heb je uiteraard drievoudig wereldkampioen John Part."

Madison Square Garden

De PDC probeert al jaren Amerika te veroveren en dat is erg moeilijk gebleken. "Er zijn toernooien gespeeld in Connecticut, Las Vegas, Atlanta, Chicago en vele andere steden in de geschiedenis van de PDC, maar de waarheid blijft dat Noord-Amerika darts nog steeds zag als een hobby en niets serieus. Er moest iets veranderen, en ik denk dat de introductie van Madison Square Garden dat wel eens zou kunnen zijn. De feedback van de spelers is ongelooflijk, de reactie van de fans is ook uitstekend. Die zaal heeft zo'n enorme uitstraling, dat er daar nu ook een dartstoernooi plaatsvindt kan vele deuren openen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen