Nicholson pleit voor rankingtoernooien in Oceanië: 'Spelers zo perspectief geven voor een profcarrière'

Vorige maand vonden er drie World Series-toernooien plaats in Australië en Nieuw-Zeeland. Paul Nicholson, zelf voormalig profdarter, maakt de balans op van het Oceanische darten.

Nicholson woonde zelf geruime tijd in Australië en kwam ook voor dat land uit in competitieverband. "De organisaties DPA (Dart Players Australia) en DPNZ (Dart Players New-Zealand) hebben de PDC altijd gesteund en spelers afgevaardigd naar het WK. De talentenpoel in Australië en Nieuw-Zeeland is altijd sterk geweest en dat bleek de voorbije weken opnieuw op de World Series met Tour Card-houders als Gordon Mathers, Simon Whitlock en Damon Heta. En daarnaast ook de spelers als Mal Cuming, Dave Marland, Haupai Puha en Warren Parry", zegt Nicholson tegenover de PDC.

"We moeten nu echter ook al naar de toekomst kijken", vervolgt Nicholson. "Om nog meer spelers in Oceanië warm te maken om hun kans te wagen op professioneel niveau denk ik dat het belangrijk is dat de PDC opnieuw rankingtoernooien gaat organiseren 'down under'. Eerder deden ze dat al met succes tussen 2008 en 2010."

Nog talent op komst

Nicholson twijfelt er niet aan dat er nog veel talent zit aan te komen. "De spelers zijn er, we moeten hen alleen de middelen geven om in actie te komen en één podiumwedstrijd op zo'n World Series-toernooi is misschien niet genoeg. Een aantal rankingtoernooien in Australië en Nieuw-Zeeland kan er ook voor zorgen dat ze meer ervaring kunnen opdoen."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties