Humphries beleeft jaar van de doorbraak: 'Overwinningen tegen topspelers laten niveau zien dat ik momenteel haal'

Luke Humphries is dit jaar opgeklommen naar de elfde plaats op de wereldranglijst. Cool Hand Luke wil snel een eerste major winnen.

Humphries won dit jaar al vier toernooien op de European Tour en daarnaast ook twee Players Championships. "Dit seizoen is beter geweest dan ik me had kunnen voorstellen. Het verschil is dat ik nederlagen in finales heb kunnen omzetten in overwinningen. Ik heb eindelijk bewezen dat ik een winnaar ben.

Als je nog geen rankingtoernooi hebt gewonnen, wordt het moeilijker en moeilijker omdat je aan jezelf begint te twijfelen. Maar als je voor het eerst wint, weet je dat je het kunt en ben je vol zelfvertrouwen", zegt Humphries tegenover BBC.

"In mijn ogen is Michael van Gerwen de beste speler ter wereld en ik heb hem dit jaar drie keer verslagen", vervolgt Humphries. "Die grote overwinningen tegen grote spelers laten mijn potentieel zien en het niveau dat ik momenteel haal."

WK-droom

De 27-jarige Engelsman droomt al van het WK, waar hij al driemaal de kwartfinales bereikte. "Ervaring helpt zeker om de druk op grote toernooien te verlichten en ik hoop uiteindelijk een wereldtitel te winnen, maar je moet realistisch zijn dat het niet gaat gebeuren alleen omdat je in goede vorm bent. Het is een van de moeilijkste dingen in deze sport, maar ik geloof dat ik aan het eind van het jaar de finale in Alexandra Palace kan halen en dat is het belangrijkste - als je niet in jezelf gelooft dan heb je geen kans."

Lees meer over:
PDC Luke Humphries

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties