Nicholson twijfelt aan kansen van Wright op World Matchplay: "Volgens mij gaat hij er meteen in de openingsronde uit"

In Blackpool gaat vanavond de World Matchplay van start. Peter Wright won dit toernooi in 2021 door in de finale Dimitri Van den Bergh te verslaan.

Wright treft dit jaar in de openingsronde Andrew Gilding, die eerder dit jaar de UK Open won. "We weten nog steeds niet welke Peter Wright zich zal laten zien na een seizoen met veel hoogtes en laagtes. En hoewel Andrew Gilding niet in topvorm is, zal hij niet van zijn stuk gebracht worden door deze test. Ik schuif Andrew naar voren als winnaar van dit duel", zegt Nicholson tegenover Sportinglife.

In hetzelfde kwart van de tabel zit ook Raymond van Barneveld, die voor het eerst sinds 2018 van de partij is op de World Matchplay en het in zijn openingswedstrijd opneemt tegen Ryan Searle. "Ik denk dat Ryan tegen Raymond zeker zijn kansen heeft en het gevaar bestaat dat 'Barney' zich laat meeslepen door de romantische kant van zijn comeback. Als Raymond echter gefocust is, is alles mogelijk. Nog een negendarter op het grote podium zelfs. Ryan wordt nog steeds gezien als een gevaarlijke outsider, maar hij is tot nu toe onder de radar gebleven dit jaar, dus deze clash kan echt alle kanten op.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties