Niels Zonneveld kan invalbeurt niet bekronen met zege; Zweedse tegenstander voor Van Gerwen in tweede ronde

Het is Niels Zonneveld niet gelukt om zich te plaatsen voor de tweede ronde op de European Darts Grand Prix. Hij ging vrijdagmiddag in de eerste ronde onderuit tegen Christian Perez.

Zonneveld zou oorspronkelijk niet eens meedoen aan het Euro Tour-toernooi in Sindelfingen. Door afmeldingen van Dimitri van den Bergh en Nathan Aspinall mocht de Noord-Hollander echter alsnog afreizen naar Duitsland.

Volg de European Darts Grand Prix 2024 via onze LIVE SCORE!

Met Perez trof hij de tweede Aziatische speler ooit op de Euro Tour. Zonneveld werd in de derde leg al gebroken door de Filipijn, die via een 14-darter en een 600 finish op 3-1 wist te komen. Zonneveld knokte zich echter terug naar 3-3 via twee 14-darters.

Een 12-darter bracht de 25-jarige darter uit Uitgeest vervolgens op een 4-3 voorsprong. Zonneveld liet daarna echter twee kansen liggen om te voorsprong te verdubbelen naar 5-3. Perez kwam op gelijke hoogte met een 20-darter en zag Zonneveld daarna opnieuw twee dubbels missen. Perez raakte de dubbel wel en kwam via dubbel 8 op 5-4. Met een 11-darter in de tiende leg velde Perez daarna het vonnis over Zonneveld. Perez gaat het zaterdag in de tweede ronde opnemen tegen tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson.

Daarnaast werden ook de tegenstanders van Danny Noppert en Michael van Gerwen bekend op de European Darts Grand Prix. Johan Engstrom zegevierde verrassend met 6-1 tegen Joe Cullen, waardoor hij in de tweede ronde gaat aantreden tegen Van Gerwen. Noppert krijgt te maken met Daryl Gurney, die overtuigend afrekende met Jose de Sousa (6-2).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties