"Niet iedereen wordt als een kampioen geboren, maar met geduld en hard werken kom je een heel eind" - Paul Nicholson blij met eerste toernooizege voor Martin Schindler

Martin Schindler boekte afgelopen weekend de grootste triomf uit zijn carrière. 'The Wall' won in eigen land het International Darts Open door in de finale Gerwyn Price te verslaan.

Paul Nicholson, voormalig majorwinnaar en tegenwoordig actief als analist, was onder de indruk van de prestatie van Schindler. "Veel mensen in de moderne tijd denken dat dartspelers goed geboren worden en direct succes hebben op veel verschillende manieren. Voor sommigen werkt het niet zo. Sommige mensen moeten extra hard werken om hun eigen lot te creëren. Kijk maar naar Peter Wright. Hij was een goede speler in de jaren 90, maar om de kampioen te worden die hij zo graag wilde zijn, moest hij nog 25 jaar hard werken", zegt Nicholson.

Geduld en hard werken

"Misschien is dat de les voor veel van de huidige PDC-profs, met geduld, hard werken, goede keuzes en vastberadenheid kom je echt een heel eind. Er werd destijds gedacht dat mensen zoals Schindler beter zouden presteren buiten Duitsland omdat er minder druk zou zijn om te presteren. En dat in een tijd waarin geen enkele Duitse speler een PDC-titel had gepakt. We hielden ons een tijdje aan dat idee, maar toen Max Hopp in 2018 in Saarbrucken won op de German Darts Open, moesten de druk van het thuispubliek bleek niet langer onoverkomelijk."

"Toen Max, Martin, Gabriel Clemens, Ricardo Pietreczko en anderen daar het podium sierden, was het als een natuurkracht en de spelers moesten dat in hun voordeel gebruiken", vervolgt Nicholson. "In de loop der tijd hebben Martin en de anderen daar vakkundig gebruik van gemaakt."

Vader

Schindler werd in 2022 voor het eerst vader. "Dat was misschien wel het keerpunt. Sindsdien is hij veel levendiger en betrouwbaarder geworden. Hij heeft zijn talenten geleidelijk aan blootgesteld aan meer en meer stressvolle situaties en gedijt op een manier die ons dartsliefhebbers intrigeert en naar meer smacht."

Price begon nochtans als torenhoog favoriet aan de finale van het International Darts Open. Maar toch moest hij het onderspit delven tegen een ontketende Schindler. "Wie had dat gedacht? De man die zo'n beetje eigenaar is van Riesa, de man die zijn persoonlijk beste gemiddelde neerzette tegen Schindler in de World Cup in 2022 en de man die al zes jaar geen Euro Tour-finale had verloren, zou het slachtoffer worden van een geweldige Schindler. Vertel Martin dat hij iets niet kan doen en hij zal gewoon naar je glimlachen en dan zal hij weglopen en het uitzoeken."

"Of er nu meer succes volgt zal moeten blijken", zegt Nicholson. "Ik ben er alleszins zeker van dat hij keihard gaat blijven werken, hij heeft nooit anders gedaan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties