Nijman bekent matchfixing en betuigt spijt in uitgebracht statement

Wessel Nijman heeft erkent dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan matchfixing. Dinsdag werd bekend dat de tuchtcommissie DRA een onderzoek naar hem is gestart.

De Noord-Hollander wordt ervan verdacht bewust een wedstrijd te hebben verloren in de online-competitie Icons of Darts League. Zolang het onderzoek loopt is Nijman geschorst van deelname aan alle PDC-toernooien. De 20-jarige darter uit Uitgeest heeft ondertussen in een uitgebracht statement zijn schuld erkent.

Ik wil bij deze graag in het openbaar mijn oprechte spijt betuigen en verontschuldigingen aanbieden voor de fout die ik heb gemaakt met betrekking tot het aangaan van weddenschappen en het betrokken zijn bij matchfixing'', verklaart hij aan RTL 7 Darts.

Nijman bekent matchfixing en betuigt spijt in uitgebracht statement
Foto: PDC

Onder druk gezet

Volgens de tweevoudig Euro Tour-deelnemer werd hij onder druk gezet. "Ik werd onder druk gezet om een wedstrijd te verliezen en ik stemde ermee in dit te doen. Ik heb de overtreding toegegeven en neem er de volledige verantwoordelijkheid voor en zal mijn straf aanvaarden."

Van de beslissing om akkoord te gaan met het bewust verliezen van een wedstrijd heeft hij nu enorm spijt. "Ik had met mijn management, de PDPA, DRA of politie moeten praten toen ik in deze positie werd geplaatst. Ik zou elke andere speler die zich in een vergelijkbare positie bevindt, adviseren om dat te doen."

Nijman maakte zelf een andere keuze en ging op het aanbod in. "In plaats daarvan ging ik ermee akkoord en maakte een stomme fout waarvoor ik terecht gestraft word. Het was een eenmalige beoordelingsfout die ik achter me wil laten en ik wil er alles aan doen om het recht te zetten."

"Ik heb mijn excuses aangeboden aan de mensen die ik in de steek heb gelaten, inclusief mijn familie die me gedurende mijn hele carrière hebben gesteund en mijn management en sponsoren. Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die bij darten betrokken is, inclusief de fans."

Terugkeer

De Nederlandse darter hoopt na afloop van zijn schorsing, waarvan de lengte nog onbekend is, weer terug te keren op het dartscircuit. "Mijn acties zijn een persoonlijke fout van mij en geen weerspiegeling van de dartsport. Ik wil mijn carrière en mijn reputatie weer opbouwen en zal me inzetten om anderen te helpen onderwijzen middels mijn eigen ongelukkige ervaring, zodat dit soort misdrijven kan worden voorkomen. Ik zal op dit moment naast deze verklaring verder geen commentaar op geven."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties