Tuchtcommissie schorst darters Nijman en McKinstry na matchfixing

De DRA heeft Wessel Nijman en Kyle McKinstry voorlopig geschorst. Het tweetal wordt verdacht van matchfixing tijdens de online competitie MODUS Icons of Darts League.

Dit toernooi werd tijdens de uitbraak van het coronavirus opgezet. Via een videoverbinding speelden darters een online competitie. Op 14 mei verloor Nijman met 4-0 van David Evans. Voorafgaand aan deze partij ontving de Darts Regulation Authority (DRA) dat er verdacht veel geld was ingezet op deze partij. Nadat de Nederlander zijn partij verloor heeft de tuchtcommissie een onderzoek ingesteld.

Vervolgens heeft DRA-voorzitter Nigel Mawer besloten dat Nijman zich moet verantwoorden. Tot het einde van het onderzoek is de darter uit Uitgeest geschorst en mag hij niet deelnemen aan toernooien die vallen onder de vlag van de DRA, waaronder alle PDC-toernooien.

Groter probleem voor McKinstry

McKinstry wordt verdacht van matchfixing in twee wedstrijden. Hij verloor op 30 april met 5-0 van David Evans. Ook zijn duel tegen Nijman op 2 mei wordt onderzocht. De Nederlander wordt voor deze partij niet als verdachte aangemerkt. Bij beide duels van McKinstry kreeg de DRA melding van opvallend wedgedrag na afloop van de wedstrijden.

De Noord-Ier wordt bovendien verweten niet optimaal mee te hebben gewerkt aan het onderzoek. Hij weigerde een gedetailleerde telefoonrekening door te geven. McKinstry is gedurende het onderzoek geschorst.

Tuchtcommissie schorst darters Nijman en McKinstry na matchfixing
Darter Kyle McKinstry kwam eerder dit jaar in actie op de UK Open. Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen