Nijman doet verhaal over matchfixing: 'Besefte meteen na de wedstrijd dat ik een grote fout had gemaakt'

Wessel Nijman werd in 2020 voor vijf jaar jaar geschorst voor matchfixing. Omdat de 22-jarige Nederlander zich gaat inzetten om jonge spelers te begeleiden in de strijd tegen matchfixing is de helft van zijn straf voorwaardelijk.

Nijman doet nu zijn verhaal op de youtube-pagina van de Professional Players Federation (PPF) en Professional Dart Players Association (PDPA). "Ik zat eigenlijk in een hele goede fase van mijn carrière toen ik in aanraking kwam met matchfixing. Op dat moment stond ik aan de leiding van de Development Tour en had ik uitzicht op plaatsing voor het WK en het behalen van een Tour Card", zegt Nijman.

Corona

"Corona kwam echter op het slechtst denkbare moment. Er waren wel wat online toernooien en voor zo'n wedstrijd kreeg ik een voorstel toegestuurd om bewust te verliezen, ik zou er veel geld mee verdienen. Ik ben daar uiteindelijk op ingegaan, maar meteen na de wedstrijd besefte ik dat ik een fout had gemaakt, er was echter geen weg terug meer."

Nijman werd eind 2020 veroordeeld tot een vijfjarige schorsing, maar die werd uiteindelijk ingekort tot 2,5 jaar. "Die gunst kreeg ik omdat ik jonge spelers wou begeleiden om niet in de val te trappen om zich in te laten met matchfixing. Ik wil ze waarschuwen wat de gevolgen kunnen zijn en dat je beter twee keer kan nadenken voor je zo'n beslissing neemt."

Door een hel gegaan

De jonge Nederlander ging na de bekendmaking door een hel. "Mijn carrière was weer helemaal bij af, maar het ergste was dat ik mijn familie heel veel pijn heb gedaan. Zij hebben niet aan matchfixing gedaan, maar werden er wel op aangesproken. Dat was bijzonder moeilijk om mee om te gaan", besluit Nijman.

Lees meer over:
PDC Wessel Nijman

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties