O'Brien leeft op roze wolk na kwalificatie voor Women's World Matchplay: 'Heb er bloed, zweet en tranen voor gelaten

Chloe O'Brien is één van de acht speelsters die later deze maand het podium van de Winter Gardens in Blackpool gaat betreden tijdens de eerste editie van de Women's World Matchplay.

Dit evenement wordt gehouden op zondag 24 juli en wordt volledig uitgezonden op de televisie. Het deelnemersveld bestaat uit de huidige acht beste speelsters op de PDC Women's Series Order of Merit, met verder onder meer Lisa Ashton en Fallon Sherrock.

O'Brien wist afgelopen weekend haar kwalificatie te bemachtigen door de achtste plaats op de ranking over te nemen van Jane Densley. Kwalificatie voor de Women's World Matchjplay ziet O'Brien als een enorme mijlpaal.

''Ik zit op een roze wolk. Dit is het hoogtepunt van mijn carrière tot nu toe'', zegt de 19-jarige Schotse in gesprek met de PDC. ''Ik ben maar afkomstig van een klein Schots plaatsje. Het is onwerkelijk dat ik nu bij de elite acht van een PDC-toernooi behoor.''

''Darts is al sinds mijn schooltijd onderdeeel van mijn leven. Ik heb hier ontzettend hard voor gewerkt. Eerst dacht ik nog dat ik niet op de lijst thuishoorde omdat een aantal grote namen ontbreken, maar ik heb mijn plek wel verdiend. Ik heb er bloed, zweet en tranen voor gelaten, letterlijk.''

O'Brien is één van de twee tieners in het deelnemersveld, met verder ook de 18-jarige Ierse Katie Sheldon. Ashton, Sherrock, Lorraine Winstanley, Aileen de Graaf, Laura Turner en Rhian Griffiths zijn de overige deelneemsters. O'Brien denkt dat het toernooi van grote betekenis kan zijn.

''Dit kan zeker een grote stap voorwaarts zijn voor het vrouwendarts. Tevens een stap die nodig is voor onze sport. Hopelijk zien jonge speelsters nu ook dat het loont om ervaring op te doen en wellicht geeft het hen vertrouwen om het ook een kans te geven. We willen meer jonge meisjes inspireren om te proberen progressie met darten te maken en om dezelfde liefde voor het spel te krijgen die wij hebben.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties