Nijman rekent af met Van Duijvenbode in Hildesheim; opnieuw succesvolle start voor Kim Huybrechts

Wessel Nijman, Richard Veenstra, Jermaine Wattimena en Jurjen van der Velde hebben al vroeg na de start van het twaalfde Players Championship-toernooi een plek in de tweede ronde bemachtigd.

Nijman, Wattimena en Van der Velde wisten allemaal ten koste van een landgenoot een ronde verder te komen. Nijman was verantwoordelijk voor de uitschakeling van Dirk van Duijvenbode, die dinsdag nog de halve finales haalde van Players Championship 11. De eerste vijf legs gingen allemaal met de darts mee, maar nadat Nijman een break plaatste via een 15-darter volgden er nog twee breaks. Nijman stond vervolgens 5-3 voor en maakte het daarna af met een 17-darter.

Wattimena won na een beslissende leg van Niels Zonneveld. De eerste leg ging met een 18-darter naar Zonneveld, alvorens Wattimena vier legs op rij pakte. Zonneveld kwam daarna terug tot 4-4, waarna beide mannen hun eigen leg hielden. In de beslissende leg produceerde Wattimena een 11-darter.

Ook de wedstrijd tussen Van der Velde en Kevin Doets werd pas beslist na een elfde leg. Van der Velde won de eerste twee legs, maar keek drie legs later tegen een 3-2 achterstand aan. Het werd uiteindelijk 5-5, waarna Doets de laatste leg mocht beginnen. In de laatste leg noteerde Doets echter drie beurten zonder triple, terwijl Van der Velde onder meer een 180-score en een 140-score produceerde. Met een 14-darter besliste Van der Velde de wedstrijd.

Richard Veenstra plaatste zich voor de tweede ronde van Players Championship 12 door Keegan Brown met 6-5 te verslaan. Owen Roelofs verloor juist met 6-5 van Callan Rydz, en Patrick Geeraets moest met 6-1 zijn meerdere erkennen in Cameron Menzies.

De Belgen zijn het toernooi goed begonnen, want de eerste drie Belgische darters die in actie kwamen haalden allemaal de laatste 64. Kim Huybrechts won wederom zijn eerste wedstrijd van het toernooi en versloeg Ritchie Edhouse met 6-3. Mike de Decker zegevierde met 6-1 tegen Graham Usher, terwijl Andy Baetens met 6-3 te sterk was voor Luke Woodhouse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties