Sportpsycholoog voorkwam afscheid Stephen Bunting van dartssport: ''Had het gevoel dat mensen me uitlachten''

Regerend Masters-kampioen Stephen Bunting heeft verteld dat hij bijna helemaal was gestopt met darten nadat het hem drie jaar lang niet lukte om een wedstrijd te winnen op het WK Darts. Hij noemde zijn beslissing om naar een sportpsycholoog te gaan als de belangrijkste reden voor zijn opleving.

Bunting deed deze uitspraken in de gloednieuwe dartsshow Club 501. Dit programma op een YouTube-kanaal van William Hill wordt gepresenteerd door oud-darter en darts-analist Wayne Mardle. "Vijf of zes jaar geleden dacht ik erover om gewoon te stoppen met darten. Ik liep de zalen binnen met het gevoel dat mensen me uitlachten en ik wilde er gewoon niet meer zijn. Mijn vorm was zo slecht en ik ging naar huis en reageerde het af op mijn gezin. Ik moest iets doen.''

De voormalig Lakeside-kampioen besloot vervolgens om een sportpsycholoog te bezoeken. ''Hij trainde mijn hersenen om aan het positieve te denken, want elke keer als ik darts speelde, was het allemaal negatief. Dat hielp enorm. Sindsdien ben ik vooruitgegaan en ik ga nu ook naar een hypnotherapeut, wat echt helpt en mijn spel naar een hoger niveau heeft getild."

Bunting beter dan ooit en jaagt op terugkeer in de Premier League

Bunting bereikte de vierde ronde van het afgelopen WK Darts en wist begin februari verrassend zijn PDC-major te winnen op de Masters in Milton Keynes. Bij dat toernooi won 'The Bullet' in de finale van Michael van Gerwen. De 39-jarige Engelsman is van mening dat zijn spel nu beter is dan in 2014, toen hij Lakesdie won. Een terugkeer in de Premier League Darts is zijn volgende doel.

“Ik denk dat ik nu beter ben dan toen ik 10 jaar geleden de wereldtitel won,” vervolgt Bunting. "Ik voel me een betere speler en mijn vorm is heel consistent, wat ook nodig is om een titel te winnen. Ik won dit jaar mijn eerste major bij de PDC op de Masters en dat was een speciaal moment voor mij, vooral gezien de manier waarop ik Michael van Gerwen versloeg in de finale. Ik geloof dat er nog veel meer van mij kan komen. Ik heb nu meer zelfvertrouwen dan in het verleden en dat is een opstapje naar meer succes. Ik probeer terug te komen in de Premier League en ik geloof dat mijn spel op dit moment maar één kant op gaat."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties