Noppert doet aangifte na hack: 'De hacker deed alsof ik ziek was en vroeg mensen om geld'

Danny Noppert wordt al enkele maanden dwars gezeten door een hacker op social media. Nu heeft de Fries aangifte bij de politie gedaan omdat deze persoon de Facebook en Instagram van Noppert gebruikt om mensen op te lichten.

"Onlangs ben ik gehackt. De hacker heeft net gedaan alsof ik ziek was en heeft in mijn naam om geld gevraagd", zo legt Noppert uit aan Sportnieuws.nl.

De hacker nam enkele maanden geleden een Facebook- en Instagram-account over van Noppert, waardoor de darter uit Joure genoodzaakt was om nieuwe accounts aan te maken.

Inmiddels is The Freeze er achter gekomen dat deze hacker probeert mensen geld afhandig te maken. De hacker gaf op de oude accounts van Noppert aan dat hij ernstig ziek was en dat hij geld nodig had. "Hij zette gewoon een crowdfunding op in mijn naam. Hij vroeg geld aan mensen en mensen gaven echt geld."

Daarop besloot Noppert naar de politie te stappen. "Het is lastig om de hacker te pakken te krijgen en te straffen. Ik moet het zelf ook zoveel mogelijk delen en natuurlijk moet iedereen het ook rapporteren bij Facebook en Instagram. Maar tot nu toe doet Facebook daar niet veel mee."

Het officiële account van Noppert is hier te volgen.

Lees meer over:
PDC Danny Noppert

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties