Noppert rekent af met Gilding op EK Darts, Wade wordt tegenstander van Van Duijvenbode

Danny Noppert heeft zich in navolging van landgenoot Dirk van Duijvenbode gekwalificeerd voor de laatste zestien op het EK Darts.

'The Freeze', vorig jaar kwartfinalist op dit toernooi, won in zijn eerste ronde met 6-3 van Andrew Gilding. Met een gemiddelde van 99 en een finishpercentage van 37.5 procent kon hij tevens prima cijfers overleggen.

Noppert won de eerste twee legs, maar kwam daarna wel op een 2-3 achterstand. Via dubbel 10 maakte de Fries weer gelijk, waarna hij Gilding met een heerlijke 136 finish brak. Die break gaf Noppert daarna niet meer weg.

In een clash tussen twee voormalig EK-winnaars trok James Wade aan het langste eind tegen Rob Cross. Cross kwam na een 3-5 achterstand nog terug tot 5-5, maar vergat zichzelf daarna te belonen door twee matchdarts te missen. Wade trok de winst daarna via dubbel 1 alsnog over streep, waardoor 'The Machine' het gaat opnemen tegen Van Duijvenbode in de tweede ronde.