Van Duijvenbode begint ijzersterk aan EK Darts in Dortmund

Dirk van Duijvenbode heeft zich als eerste Nederlander geplaatst voor de tweede ronde op het EK Darts in Dortmund. 'Aubergenius' was in de openingswedstrijd van het toernooi met 6-3 te sterk voor Madars Razma.

Zeker scorend was het overtuigend wat Van Duijvenbode liet zien. Hij kwam tot een gemiddelde van 102.58 dankzij zeven 140-scores en drie 180-scores, en was daarmee scorend veel beter dan zijn Letse tegenstander.

Dankzij een 12-darter kwam de Westlander al snel op een 2-0 voorsprong, maar Razma kwam met twee goede legs terug tot 2-2. Van Duijvenbode bleef echter bij de les en wierp 130 en 72 uit om 4-2 voor te komen. Razma sloot aan tot 4-3, waarna Van Duijvenbode met twee 14-darters keurig wist af te ronden.

Ryan Searle heeft zich ook bij de laatste zestien geschaard van de European Championship. 'Heavy Metal' kwam 4-5 achter tegen debutant Martin Lukeman, maar zegevierde alsnog met 6-5.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties