Noppert verpulvert Searle en bereikt tweede major-kwartfinale op rij

Amper een week na het bereiken van de halve eindstrijd op de World Grand Prix, heeft Danny Noppert zich ook bij de laatste acht geschaard op het EK Darts. In de tweede ronde was The Freeze met 10-4 te sterk voor Ryan Searle.

Noppert begon uitstekend aan de wedstrijd met een 13-darter en een 82 finish voor een 2-0 voorsprong. Searle kwam terug tot 2-2, maar dankzij een 11-darter ging de Nederlander toch als leider de pauze in.

In de achtste leg kwam Noppert opnieuw op een break voorsprong na een 13-darter. Searle dacht daarna meteen voor de rebreak te kunnen gooien, maar met een schitterende 170 finish behield de Fries zijn voorsprong. Vervolgens liep hij uit naar 8-3.

Searle maakte 4-8 via dubbel 3, maar miste daarna de bullseye om de achterstand nog verder terug te dringen. Noppert raakte dubbel 18 voor 9-4 en gooide de partij daarna in het slot met een 66 finish.

Zaterdagavond wordt de tegenstander voor Noppert bekend. De voormalig Lakeside-finalist speelt bij de laatste acht tegen Nathan Aspinall of Damon Heta.

Lees meer over:
PDC Danny Noppert EK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties