Noppert verspeelt kwartfinaleplaats op de World Grand Prix

Danny Noppert is er niet in geslaagd de kwartfinales van de World Grand Prix te halen. Ondanks een voorsprong van 2-0 in sets, ging hij met 3-2 in sets onderuit tegen Nathan Aspinall

Een belangrijk moment in de wedstrijd leek in eerste instantie de eerste set te zijn, waarin Aspinall vijf kansen miste om de set te pakken. Noppert sloeg daarna via dubbel 12 bij zijn eerste mogelijkheid wel toe.

Ook de tweede set ging in vijf legs naar de Fries. Noppert was met een 100-score direct weg en dankzij een 180-score werd het via een 14-darter 2-0 in sets voor 'The Freeze'.

In de derde set kwam Noppert via dubbel 6 direct op voorsprong, maar de twee daaropvolgende legs gingen naar Aspinall. Ditmaal gaf 'The Asp' de set niet uit handen en werd het 2-1. Noppert trok vervolgens ook de vierde set met 3-1 naar zich toe en dwong daarmee een beslissende set af.

Noppert ging de beslissende set uitstekend van start met een 160-score en haalde de eerste leg met een 15-darter binnen. De darter uit Joure zat daarna in een zetel toen hij met een break op 2-0 wist te komen. Één leg had Noppert nog nodig en die leg leek in de derde leg te komen, maar hij miste drie matchdarts.

Aspinall gooide 25 uit en met een 14-darter dwong hij daarna een allesbeslissende leg af. Noppert kende met twaalf missers vervolgens een dramatische start van de laatste leg en zag Aspinall met een 19-darter zijn comeback compleet maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties