"Om eerlijk te zijn was ik gewoon onverslaanbaar in de finale" - Luke Humphries na zege tegen Michael van Gerwen op German Darts Grand Prix

Luke Humphries heeft maandagavond de German Darts Grand Prix gewonnen. De regerende wereldkampioen versloeg in de finale Michael van Gerwen met 8-1.

Humphries haalde een fenomenaal niveau in de finale, met ruim 112 gemiddeld, 8/13 op zijn dubbels en ook nog een 170-finish. "Om eerlijk te zijn was ik daar gewoon onverslaanbaar en ik ben echt heel trots op de manier waarop ik dit weekend heb gespeeld. Dat is het niveau dat je tegenwoordig moet hebben om te winnen", zegt de 29-jarige Engelsman.

"Ik voelde me een beetje moe in de halve finale tegen Gerwyn Price, maar ik bleef doorgaan en die finale tegen Michael voelde moeiteloos, het voelde goed."

Voor Humphries is het de zesde toernooizege uit zijn carrière op de European Tour, zijn eerste dit jaar. Ook in 2022 won hij de German Darts Grand Prix. "Zulke prestaties neerzetten in finales is natuurlijk heel fijn, maar dat ik twee jaar na mijn eerste nog een European Tour-titel pak, is echt speciaal."

"Het publiek was absoluut geweldig voor me, het is iets wat ik niet gewend ben, maar ik waardeer het echt - het betekende veel."

Ik denk dat de twee beste spelers ter wereld het uitvochten. Ik weet dat 8-1 een beetje een geflatteerde score is, maar Michael en ik zullen in de toekomst nog veel finales spelen," voegde Humphries eraan toe.

"Michael is al tien jaar constant een van de beste spelers ter wereld en ik kijk erg tegen hem op, dus om hem in nog een finale te verslaan is fantastisch. Om eerlijk te zijn vind ik het gewoon leuk om tegen hem te spelen, hij toont veel respect en het was een geweldige finale. Dat is topsport - soms is het jouw dag en vandaag was mijn dag."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties