Ondanks makkelijke zege is Rob Cross niet tevreden: "Mijn niveau moet veel beter om de titel te pakken"

Rob Cross heeft zich eenvoudig geplaatst voor de halve finales van de Grand Slam of Darts. 'Voltage' versloeg in de kwartfinales Damon Heta met 16-6.

Nochtans verscheen Cross allerminst tevreden op de persconferentie. "Zeker in de eerste helft van de wedstrijd was het absoluut niet goed. Ik verschoot toen ik achteraf zag dat ik toch nog 98 gemiddeld haalde. Ik moet dus wel iets goed hebben gedaan, maar zo voelde het absoluut niet aan. Het was echt vechten om legs op het bord te krijgen", zegt Cross.

"Het liep niet vlot, maar mijn ervaring heeft me zeker geholpen in deze wedstrijd. Dat is iets wat Damon misschien nog ontbreekt op dit niveau. Verder heb ik alleen maar lovende woorden voor hem, wat een geweldige speler en wat een beroepsernst ook. Ik ben er zeker van dat hij in de toekomst nog vaak van de partij gaat zijn in de eindfase van grote toernooien."

Cross neemt het in de halve finales op tegen Stephen Bunting. "Stephen is een geweldige speler, dat wordt dus een pittige wedstrijd. Het kan een heel lange dag worden, morgen moet ik mijn beste niveau halen om kans te maken op de eindzege. 'Dat Luke en ik de favorieten voor eindwinst zijn?' Kan best zijn, maar de favorieten gaan ook regelmatig verrassend onderuit, hopelijk is dat morgen niet het geval", lacht de 33-jarige Engelsman.

"Ik denk alleszins nog niet aan de titel en bekijk het gewoon wedstrijd per wedstrijd. Ik weet wel dat als ik mijn beste niveau haal, dat ik tegen iedereen een goede kans heb. Ik haal de laatste maanden een hoog niveau, alleen heb ik dat op dit toernooi nog niet altijd kunnen laten zien. Hopelijk heb ik dan ook het beste opgespaard voor slotdag."

De andere halve finale gaat tussen James Wade en Luke Humphries. De winnaars van beide halve finales (die zondagnamiddag worden gespeeld) nemen het zondagavond in de finale tegen elkaar op.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen