Stephen Bunting houdt Premier League in het achterhoofd: "De komende weken zo sterk presteren dat ze niet om me heen kunnen"

Stephen Bunting heeft zich voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor de halve finales van de Grand Slam of Darts. 'The Bullet' was in de kwartfinales met 16-8 te sterk voor Stowe Buntz.

Ondanks de makkelijke zege was Bunting niet geheel tevreden. "Eerder dit toernooi waren mijn dubbels niet geweldig en nu liet ik het qua scorend vermogen een beetje afweten. Om dit toernooi te winnen zal alles toch eens moeten samenvallen", zegt Bunting.

"Maar geen paniek, ik weet immers dat er nog veel meer in de tank zit. Vandaag speelden de zenuwen me ook parten. Ik was torenhoog favoriet om deze wedstrijd te winnen en dat zorgde toch voor extra veel druk. Toen we de pauze ingingen bij 5-5 stond ik te trillen op mijn benen. Nadien ging het gelukkig beter."

Bunting had ook nog lovende woorden voor Buntz. "Hij heeft op dit toernooi getoond wat voor een geweldige speler hij is. Ik hoop dat ik hem niet tref op het WK (lacht)."

Bunting neemt het in de halve finales op tegen Rob Cross. "Rob is een geweldig speler, maar ik ben er klaar voor. Het kan een heel lange dag worden als ik de finale haal, maar ik ga een tiental uur slapen om volledig fit op het podium te staan. Bovendien heb ik wel wat ervaring met zo'n lange slotdag, op de European Tour staan er op zondag ook altijd nog veel matchen gepland."

De 38-jarige Engelsman denkt ook al verder. "De Premier League Darts zit zeker in mijn achterhoofd, ik zou liegen als ik zeg dat het niet zo is. Ik hou ervan om op grote podia te spelen. Daarom is het mijn taak om de komende weken zo sterk te presteren dat de selectieheren van de PDC niet om me heen kunnen."

Bunting staat momenteel 21e op de wereldranglijst, een overwinning op de Grand Slam of Darts brengt hem sowieso naar de top-16. Later deze maand treedt Bunting ook aan op de Players Championship Finals.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties