Speelschema Grand Slam of Darts 2023: Wie plaatsen zich zondagmiddag voor de halve finales in Wolverhampton?

De zeventiende editie van de Grand Slam of Darts gaat sowieso een Engelse winnaar krijgen. Vier Engelse darters wisten de voorbije twee dagen de kwartfinales door te komen bij het toernooi in Wolverhampton.

Ook komt er sowieso een nieuwe naam op de Eric Bristow Trophy. James Wade, Luke Humphries, Stephen Bunting en Rob Cross wisten geen van allen al eens de Grand Slam of Darts te winnen. Wade had er eigenlijk wel al één op zak moeten hebben. In de finale van de editie in 2010 stond Wade liefst 8-0 voor tegen Scott Waites, maar 'The Machine zou uiteindelijk met 16-12 verliezen. Ook in 2016 en 2020 verloor hij in de finale.

Wade wacht echter wel een loodzware opgave om de finale te halen. Na zeges op Nathan Girvan, Michael Smith, Chris Dobey en Josh Rock staat de linkshandige darter tegenover toernooifavoriet Luke Humphries. 'Cool Hand Luke' won al van Steve Lennon, Gary Anderson, Dirk van Duijvenbode, Ryan Searle en nog eens Gary Anderson. Bovendien wierp Humphries in al zijn wedstrijden een gemiddelde van (ruim) boven de honderd.

Wade en Humphries troffen elkaar onlangs op het EK Darts. Toen ging de winst verrassend naar 'The Machine'. In de totale head-to-head leidt Humphries echter met 8-5. 'Cool Hand Luke' won vijf van de laatste zes onderlinge ontmoetingen.

De tweede halve finale gaat tussen Bunting en Cross. Bunting leed in de groepsfase een nederlaag tegen Stowe Buntz, maar nam revanche op de Amerikaan door hem in de kwartfinales wel te verslaan. 'The Bullet' won tevens van Dave Chisnall, Peter Wright en Danny Noppert. Ook Cross moest een nederlaag incasseren in de groepsfase. 'Voltage' ging onderuit tegen Michael van Gerwen, maar pakte wel de volle buit tegen Fallon Sherrock en Martijn Kleermaker. Daarna rekende Cross ook af met Nathan Aspinall en Damon Heta.

De confrontatie tussen Cross en Bunting wordt hun twaalfde onderlinge ontmoeting. Liefst acht van de voorgaande elf duels werden gewonnen door Cross. De laatste ontmoeting dateert van september dit jaar. Toen ging de winst met 6-5 naar Cross.

Speelschema Grand Slam of Darts 2023

Zondag 19 november

Middagsessie (vanaf 14:00 uur)

Halve finale

James Wade v Luke Humphries

Stephen Bunting v Rob Cross

Avondsessie (vanaf 20:00 uur)

Finale

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties