Op deze dag in … 2015: Keegan Brown verrast met Pro Tour-titel na waanzinnige finale

In ‘Op deze dag in …’ blikt Dartsnieuws terug op een evenement of prestatie van een speler op een bepaalde datum. Deze keer een terugkeer naar 3 mei 2015.

Het was de dag waarop Keegan Brown zijn eerste - en voorlopig enige - Pro Tour-titel wist te winnen. De toen 22-jarige Brown was op dat moment de regerend jeugdwereldkampioen en had in het jaar ervoor al zijn talent getoond met een kwartfinale op de Grand Slam of Darts.

Met zeges op Alan Norris, Jamie Lewis, Ricky Evans en Dirk van Duijvenbode wist The Needle destijds door te dringen tot de kwartfinales van het achtste Players Championship-toernooi van het seizoen in 2015.

Bij de laatste acht stond Brown tegenover Peter Wright, die een dag eerder de eindzege had gepakt. Brown voorkwam een kans op een dubbelslag door Snakebite met 6-5 te verslaan.

De Engelsman stond in de halve eindstrijd tegenover John Henderson. Beide spelers voelden de druk van een lonkende Pro Tour-finale, want de gemiddeldes lagen laag in de tachtig, maar het was Brown die met een 11-darter in de negende leg Henderson wist te breaken en vervolgens met een 15-darter zich voor de finale plaatste.

Daarin trof hij Adrian Lewis, de wereldkampioen van 2011 en 2012. Maar het was de beste jeugdspeler van dat moment die er op superieure wijze met de titel vandoor ging. Met een gemiddelde van 111.72, vier 180-scores en liefst elf 140-scores won Brown met 6-3 van Lewis om zijn eerste grote titel bij de volwassenen te pakken.

Lees meer over:
PDC Keegan Brown

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties