Op deze dag in … 2017: Kyle Anderson stunt met eindzege tijdens World Series-toernooi in Auckland

In ‘Op deze dag in …’ blikt Dartsnieuws terug op een evenement of prestatie van een speler op een bepaalde datum. Deze keer een terugkeer naar 13 augustus 2017.

Het was de dag dat Kyle Anderson zich de geschiedenisboeken ingooide als winnaar van een televisietoernooi. The Original werd de verrassende winnaar van de Auckland Darts Masters, één van de World Series-evenementen.

Anderson begon het toernooi met een verrassende 6-4 zege op Gary Anderson. Hij toonde direct goede vorm, want zijn gemiddelde in die partij tikte bijna de 103 aan. Bij de laatste acht werd afgerekend met Simon Whitlock (10-9).

Vervolgens moest ook James Wade het hoofd buigen voor de darter uit Australië. Aan de andere kant maakte diens landgenoot indruk. Corey Cadby rekende af met Peter Wright (6-4), Michael Smith (10-5) én Phil Taylor (11-8) en zorgde daarmee voor een Australische finale.

Die leek de kant van Cadby op te gaan, want de jeugdwereldkampioen kwam op een 4-1 voorsprong. Later zou Cadby ook nog op 10-9 komen. Anderson maakte echter gelijk en besliste de finale met een 68 finish in de 21ste leg.

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties