Opgeleefde Nathan Aspinall pakt weektitel in Exeter

Nathan Aspinall heeft donderdagavond toegeslagen in de Premier League Darts. 'The Asp' pakte zijn eerste weektitel van dit seizoen door in de finale af te rekenen met Rob Cross.

Na drie speelrondes stond Aspinall nog puntloos onderaan in de Premier League Darts, maar twee weken later heeft de Engelsman een virtuele plek in de play-offs in handen. Vorige week verloor Aspinall nog in de weekfinale van Michael van Gerwen, maar donderdagavond in Exeter was het alsnog raak.

Aspinall wist de finale te halen na zeges op Peter Wright (6-4) en Luke Humphries (6-5). Laatstgenoemde had eerder op de avond gewonnen van Michael van Gerwen (6-3). Cross werd de tweede finalist door Gerwyn Price (6-1) en Luke Littler (6-3) te verslaan.

In de finale ging de wedstrijd al snel de kant van Aspinall op. Dankzij twee 15-darters en een 160 finish kwam hij op een 5-0 voorsprong. Cross wist daarna nog terug te komen tot 5-2, alvorens 'The Asp' het afmaakte met een 13-darter.

Door deze weektitel heeft Aspinall zijn puntentotaal op acht gebracht, goed voor een vierde plek in de tussenstand. Luke Littler en Rob Cross staan één puntje boven hem, terwijl Michael van Gerwen met vijftien punten nog steeds ruim koploper is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties