Oppermachtige Damon Heta pakt eindzege op Players Championship 4

In Leicester werd vandaag het vierde Players Championship van het jaar afgewerkt. De winst ging er naar Damon Heta, die in de finale met 8-4 te sterk was voor Chris Dobey.

Om te beginnen een opmerkelijk feit: voor het eerst dit jaar geen Ryan Searle in de finale van een Players Championship. 'Heavy Metal', die de eerste drie toernooien goed was voor twee finaleplaatsen en één toernooizege, ging ditmaal bij de laatste zestien met 6-5 onderuit tegen Brendan Dolan.

In een hoogstaande finale was het Dobey die als een speer van start ging en de eerste drie legs won met respectievelijk een 12-, 16- en 13-darter. Toch was Heta allerminst van slag. De 36-jarige Australiër rechtte de rug en won, geholpen door vier 100+ finishes, maar liefst zeven legs op rij om zo op een 7-3 voorsprong te komen.

Met de rug tegen de muur toonde Dobey zijn veerkracht door met een 15-darter zijn achterstand terug te brengen tot 7-4.

Toch was het slechts uitstel van executie. In de volgende leg mocht Heta beginnen en via dubbel vier bezegelde hij het lot van Dobey. Voor Heta is dit de zeven Players Championship-titel uit zijn carrière.

Raymond van Barneveld en Dirk van Duijvenbode waren de beste Nederlanders van de dag met een kwartfinaleplaats. Gian van Veen en Niels Zonneveld wisten tot de laatste zestien te komen, terwijl Jermaine Wattimena, Michael van Gerwen, Maik Kuivenhoven, Wessel Nijman en Richard Veenstra bij de laatste 32 werden uitgeschakeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties