Painter voelt opluchting na beëindigen professionele loopbaan: 'Ik heb regelmatig aan stoppen gedacht'

Kevin Painter heeft zijn afscheid aangekondigd. De voormalige PDC WK-finalist van 2004 was zo'n 25 jaar actief als professioneel darters, eerst bij de BDO en vervolgens de PDC.

Painter, in 2011 winnaar van de Players Championship Finals, verloor zijn Tour Card eind 2018. De voorbije drie edities waagde hij telkens een poging op Q-School om die Tour Card te heroveren maar die missie faalde. "De voorbije achttien maanden heb ik regelmatig aan stoppen gedacht. Voor mezelf was het dan ook duidelijk als ik dit jaar geen Tour Card zou veroveren dat ik er een punt achter zou zetten. Sinds 2014 is het eigenlijk enkel bergaf gegaan met mijn carrière. Ik keek enkel nog uit naar de grote tv-toernooien, al de rest boeide me nog amper", aldus Painter bij pdc.tv.

"Ik stop niet omdat ik het niveau niet meer aan kan, wel omdat ik steeds dezelfde fouten blijf maken", vervolgt 'The Artist'. Op een bepaalde manier valt nu een grote last van mijn schouders, vooral de druk die ik mezelf altijd oplegde. Ik hou nog steeds van de sport en zal nog wel wat lokale competities spelen en ook enkele exhibities doen."

Eindelijk die major

De 53-jarige Engelsman kijkt met fierheid terug op zijn carrière. Zeker nadat hij in 2011 met de Players Championship Finals eindelijk een major won. "Het was een opluchting en uiteraard ook een fantastisch moment. Er zijn immers bijzonder veel spelers die er nooit in zullen slagen om een major te winnen. Ik speelde een WK-finale, won een major en mocht in 2012 in de Premier League spelen, dat maakt dat ik tevreden op pensioen kan gaan."

Lees meer over:
PDC Kevin Painter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties