Voormalig WK-finalist Painter kondigt afscheid aan na mislopen Tour Card

Kevin Painter heeft zijn professionele carrière per direct beëindigd. The Artist kondigde woensdag zijn afscheid aan nadat hij er niet in slaagde een Tour Card te veroveren op de Q-School.

Op de slotdag van de Britse Q-School verloor Painter in de tweede ronde met 6-5 van David Ladley, nadat hij zeven matchdarts had gemist.

''Volgens mij was dat een signaal van de hemelste machten. Hij zegt; Kevin, het is tijd om te stoppen vriend. Je hebt een prachtige carrière gehad, maar ga nu genieten van het geld dat je hebt verdiend in je 25 jaren als professioneel darter'', zo twitterde de Engelsman op ironische wijze.

Painter wees vervolgens de suggestie van de hand dat het een overhaaste beslissing was na een teleurstellend verlopen Q-School. ''Mensen rondom mij weten dat ik hier al een tijdje over nadacht. Ik ben ook helemaal niet teleurgesteld, sterker nog, er is een enorme last van mijn schouders gevallen. Ik ga nu de vruchten plukken van het talent dat mij is gegeven'', zegt hij doelend op het demonstratiecircuit.

The Artist beleefde zijn hoogtijdagen in het eerste decennium en aan het begin van het tweede decennium van deze eeuw. In 2004 verloor hij met 7-6 van Phil Taylor in de WK-finale, terwijl Painter in 2011 met zijn eindzege op de Players Championship Finals alsnog een major-titel op zijn naam zette. Verder won hij nog vijf kleinere PDC-toernooien.

Lees meer over:
PDC Kevin Painter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties